image

Stuur een e-mail naar info@dtfh.nl om uw 5% kortingscode te ontvangen.

Korting 5%
Korting 5%
Beste Prijs Garantie
  1. Datepick calendar
  2. Datepick calendar
  3. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Anne Mathen

nne Mathen werd op 14 februari 1959 geboren in Diest, maar groeide op in Duitsland. Ze studeerde rechten aan de Université Libre te Brussel en woont en schildert sinds 1986 in Schoten. Anne Mathen heeft een atelier, en werkt daar omringd door talrijke bezoekers. Dit volledig volgens haar leuze: weg zijn zonder haar omgeving achter te laten. 

In haar eerste schilderijen vertaalde ze belangrijke thema’s uit de brandende actualiteit tijdens de jaren 2003 en 2004 in kleurrijke, persoonlijke impressies, zoals de oorlog in Irak, de hittegolf, Kim en Justine, de binnenlandse politiek, de Olympische Spelen en de tsunami. Later schildert ze het mooie polderdorpje Poel en geeft ze haar persoonlijke impressie van de scheepvaart. Gedurende 2010 maakte Anne Mathen 50 schilderijen gebaseerd op het nieuwsfeit van de week: de pedofilieschandalen in de kerk, de parachutemoord, de aardbeving in Haïti, de overstromingen in Pakistan enzovoort. De kunstenares laat zich leiden door de stroom van nieuws en daaruit vloeit een indrukwekkende verzameling van schilderijen voort.

In de loop van 2011 maakte Anne Mathen een reeks schilderijen op het papier van de boeken van de Vlaamse schrijver Willem Elsschot. Het papier fungeert als zichtbare achtergrond en daarmee laat zij het werk van Elsschot ‘letterlijk en figuurlijk’ spreken.

De hele Willem Elsschot-serie is te zien op haar website.