image

Stuur een e-mail naar info@dtfh.nl om uw 5% kortingscode te ontvangen.

Korting 5%
Korting 5%
Beste Prijs Garantie
  1. Datepick calendar
  2. Datepick calendar
  3. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Fernando Nocco

‘Seæ Inside – New Age Flowers’ | Fernando Nocco

Fernando Nocco: Water is dood. Water is leven. Deze serie refereert aan de stillevens van de oude Nederlandse meesters. Zij maakten gebruik van sterke composities met kleurrijke bloemen en gebruikten licht en symbolen als verwijzing naar het leven en de dood. Ik nodig u uit om naar binnen te kijken en na te denken over het belang van water.

Water vertoont verschillende gedaanten, het lijkt een kalme aarde, een onrustige wind, een beweeglijk vuur.
Water schenkt terwijl het loslaat, overwint in de overgave. Water kan van vorm veranderen.
Water kan zich aanpassen en het kan belemmeren, overheersen. Ontvankelijk beweegt het in de diepte in het onderaardse.
Er was een tijd dat water niet zomaar als iets vanzelfsprekends werd opgevat. Er was respect, aandacht en zorg voor. Nu is dat anders. Water wordt teveel in kanalen gedwongen en ingedamd. Daarom vervuilt het.
Stilstaand water dat verwaarloosd wordt, verkocht wordt, bezit van weinigen is, aan velen onthouden wordt, kan dat nog de bron van leven zijn?

Fernando Nocco is geboren in Lecce, Italy, in 1965 en groeit op tussen de Italiaanse Alpen en de zee van Salento, waar zijn liefde voor de natuur omgevormd wordt in een passie voor fotografie. In de jaren ’80 studeert hij fotografie aan de IED in Rome, waar hij zich toelegt op het werken met grootformaat camera’s.
Hij is in Rome de assistent van portretfotograaf Giovanni Canitano , en vestigt later zijn eigen studio in L’Aquila, waar hij zich richt op architectuur en interior design.
Na een lange periode als professioneel freelance fotograaf in Italië, volgt Fernando zijn fascinatie voor het Noordeuropese licht en belandt in 1997 in Amsterdam. Vervolgens raakt hij in de ban van de overweldigende schoonheid van de natuur in IJsland (2001-2007). Daar wordt hij bewust van de kwetsbaarheid van de ongerepte natuur, ervaringen die ertoe leiden dat hij zich bezig gaat houden met het thema water en belang ervan. Met zijn fotografisch werk zou hij een debat willen oproepen over de huidige waarde van zo’n vitaal element als water dat heilig zou moeten zijn.